01 juni 2008

Vilken underbar helg.

Tänk att det redan har blivit sommar. Det är ju helt underbart. Fast jag tycker nog att det blev lite väl mycket av värmen förståss. Men sen tänkte jag efter, det var inte så länge sen som vi hatade regnet, vi längtade efter våren osv. Och nu är sommaren här. Njut av den, vi vet inte hur länge den varar.
Vi har som vanligt en massa projekt på g i trädgården. Maken har grävt för att vår fontän ska bli som vi önskar. Och nu har vi nog änligen fått till det. Jag ska ta kort senare när den är helt klar. Jag har burit stenen som vattnet ska spruta över. Alltså, stenar i vatten är ju så fina. När de är torra är alla likadana , grå och trista. Men det hela slutade med ryggskott, eller vad man ska kalla det. Jag kan alltså inte böja på ryggen. Det är tvärstopp. Så just nu är det nog den enda gången jag tackar för att jag har ett stillasittande jobb framför mig i morgon.

Men mellan ryggontet har jag rensat lite här o där i trädgården. Här är min klematis som jag trodde skulle blomma ihjäl sig förra året, men den är på g i år också.


Blommorna är ju helt underbara.
Jag köpte också en massa lökar förra hösten, trodde nog jag visste vad jag satte i jorden. Men icke. Så det kan bli en överraskning när de börjar blomma. Här är en av domOch så har det ju varit badet som gäller så klart. Det har blivit en hel del dopp den här helgen. Bäst att passa på när det går. Vattnet visade omkr 19 - 20 gr så det var inga problem att hoppa i. Nu går vi en runda i trädgården och vattnar för det är snustorrt. Vi behöver verkligen en liten regnskur snart.

Nu är helgen slut så jag får väl önska er en trevlig nästa vecka i stället.

/Marianne


4 kommentarer:

Marianne sa...

Men din stackare, ryggskott är inte roligt! Hoppas du blir frisk som en sunnanvind med en gång! Vilken fantastisk överraskningsblomma! Vad är det för sort? Det låter så härligt med en svensk trädgård. Vi har visserligen trädgård här, men jag vet inte riktigt hur man ska göra när det är sand toppad med lite jord. Nu har vi krukor, det går ju det också. Jag är ju lägenhetsunge, det är första gången jag bor i hus, så tafattheten beror väl lite på det också.

Men regn lär ni inte få såg jag på nyheterna. Det ska bli fint hela veckan. Skönt för er, ni får väl vattna lite i stället.

Krya på dig nu!

Annelie sa...

Usch med ryggskott!! Hoppas det går över fort!
Din blomma är ju så himla fin! De gånger jag har fotat den har jag inte gjort den rättvisa, men det tycker jag du lyckades med :)

Det blev inget badande för oss idag, jag har rensat garderober. Men en stund solande på balkongen blev det allt.
Ha en bra vecka..det är bara 4 dagar denna vecka ju, sen är det helg igen och då ses vi ju :D

Kram Annelie

SqZ sa...

Vilken häftig klematis du har! Jag hoppas du blir av med ryggskottet snabbt. Har du någon naprapat/kiropraktor i närheten?

BiRDiE sa...

Hoppas ryggskottet gett med sig nu... får passa på att gratta i efterskott, gluttade i Annelies blogg idag ;)

Kram!