21 juni 2008

Slut på midsommar

Jag trodde nog att jag skulle få till några bra kort på vår fina midsommarstång. Men icke , det regnade och blåste om vartannat så det var svårt att både hålla balansen med paraply mot vinden och fota samtidigt. Några dansade dock men många höll sig under paraplyerna. Det såg faktiskt lite komiskt ut.


Efter dansen gick vi hem och fikade med hemlagad jordgubbstårta som en av våra gäster alltid har med. Ha,ha , det gäller att hålla traditionerna vid liv. Jag är jätteglad att slippa fixa tårtan själv.

Nåväl, efter fikat så var det dags för en regnskur igen. Men sen kunde vi äntligen gå en runda i trädgården. Jag brukar varje år plåga mina gäster med en tipspromenad. Och vi passade på när solen tittade fram. Men sen började himlen bli riktigt svart
Med andra ord - midsommaren var sig lik. Vi åt sill, drack snaps, dansade, gick tipspromenad, delade ut priser, grillade. Hade nattgäster. Gick en promenad efter frukosten idag, med paraply naturligtvis. Och vädret var som det brukar. Väldigt omväxlande.
/Marianne
4 kommentarer:

Annelie sa...

Låter som ni hade lika trevlig som ni brukar :)

Marianne sa...

Å vilken tårta! Den ser så god ut att snålvattnet rinner ur mungiporna! Men här får vi vänta med den sortens godsaker till december när jordgubbarna kommer igen. Det blir inte lika gott när de har varit frysta. Så jag väntar och längtar.

Ni ser ut att ha haft en skön midsommar, trots regnet.

Marianne sa...

Annelie - Ja det var som det varit de sista 12 åren här. Tänk vilken vanemänniska man är.Det är bara vädret som varit lite olika.

Marianne - Ja, tårtan var precis som en midsommartårta ska vara. Jättegod ! Och du, i December är det vi som får äta frysta gubbar.Och som sagt, midsommaren har varit precis som den brukar. Lugn och skön. Och väldigt mycket väder, hi,hi :o)

SqZ sa...

Du är utmanad! :-)
http://mysmurklan.blogspot.com/2008/06/lyd.html